EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Stafmedewerker Kwaliteit

Ambulance Oost is een non-profit zorginstelling en ruim 20 jaar in Twente dé aanbieder van Ambulancezorg. We voldoen aan alle kwaliteitseisen en zijn financieel gezond. Onze prestaties horen bij de beste van Nederland. Ambulance Oost hecht grote waarde aan kwalitatief goede (ambulance)zorg aan patiënten. Centraal in ons handelen staat continu leren en verbeteren. Om ons hierin te ondersteunen laten we ons regelmatig door externe partijen toetsen en beoordelen. We volgen hierin de NEN 7510 en de HKZ normen. Onze huidige stafmedewerker kwaliteit heeft de afgelopen jaren een steeds uitgebreider takenpakket gekregen. Dit in samenhang met zijn wens om in de toekomst wat meer in de luwte te willen werken maakt dat wij op zoek zijn naar een stafmedewerker kwaliteit die sturing wil geven op het proces van steeds verbeteren van kwaliteit en veiligheid. Ons management zou graag zien dat ‘kwaliteits- en veiligheidsdenken’ integraal onderdeel van handelen wordt bij alle medewerkers van onze organisatie.

De functie-inhoud

Als stafmedewerker kwaliteit houd jij je bezig met het voorbereiden, ontwikkelen en adviseren van het management inzake het kwaliteits- en veiligheidsbeleid van de organisatie. Je bent tevens verantwoordelijk voor het uitvoeren van calamiteitenonderzoeken. Jouw werkzaamheden dragen ertoe bij dat de organisatie blijft voldoen aan de door en voor de organisatie gestelde eisen en de geldende kwaliteitsnormen, zoals NEN, ISO en HKZ.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als stafmedewerker kwaliteit ben je verantwoordelijk voor:

 • het adviseren van management ten aanzien van het kwaliteits- en veiligheidsbeleid en het (mede) ontwikkelen en implementeren van verbeteringen en innovaties in de zorg;
 • het opstellen van protocollen, richtlijnen en procedures met betrekking tot het kwaliteits- en veiligheidsbeleid;
 • het beheren en optimaliseren van het kwaliteits- en veiligheidsmanagementsysteem (HKZ);
 • het geven van voorlichting en instructie met betrekking tot de uitvoering van het kwaliteits- en veiligheidsbeleid;
 • het opstellen van managementrapportages en trend- en risicoanalyses;
 • het zowel retrospectief als prospectief uitvoeren van onderzoek naar veiligheidsincidenten en veiligheidsrisico’s (VIM en PRI).

Jouw kennis

Je hebt HBO werk- en denkniveau en je hebt relevante opleiding(en) gevolgd op het gebied van kwaliteitszorg in de zorgsector. Ook heb je ruime, aantoonbare ervaring in het ‘kwaliteits- en veiligheidsdenken’.

Jouw vaardigheden en kwaliteiten

 • Een goed analytisch inzicht;
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen;
 • Goede communicatieve vaardigheden; je weet kwaliteit over de bühne te brengen;
 • Een proactieve en klantgerichte houding;    
 • Ervaring in de gezondheidszorg en kennis van zorgprocessen is een pre.

Ons aanbod

FWG 60/65. De functie zal worden beschreven en worden gewaardeerd volgens de FWG systematiek. In afwachting daarvan kan nog geen definitief maximum salarisniveau aan de functie worden verbonden.     

Procedure

Kenmerken vacature

Contact

Acties