EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Verpleegkundig centralist Meldkamer Ambulancezorg (opleiding)

Weet jij onder druk je hoofd koel te houden en snel te schakelen? Sta je stevig in je schoenen, kun jij goed luisteren en ook nog eens duidelijk communiceren? Kom dan werken op de meldkamer van Ambulance Oost!

De functie-inhoud

De Meldkamer Ambulancezorg (MKA) van Ambulance Oost biedt 24/7 adequate zorg aan heel Twente (Overijssel). Als verpleegkundig centralist kom je te werken in zowel de Meldkamer Ambulancezorg als in het pilot zorgcoördinatiecentrum. Op beide plekken zorg jij dat de persoon de juiste hulp op de juiste plek op het juiste moment ontvangt.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

In de meldkamer en in het regionale zorgcoördinatiecentrum krijg je te maken met (spoed-) meldingen, waarbij in de meldkamer ook de 112 meldingen binnenkomen. Jij beantwoordt de telefoon van mensen en van ketenpartners die een (acute) zorgvraag hebben en bent de eerste schakel in de zorgketen van de ambulancezorg. De vragen die binnenkomen, zijn heel divers. Aan jou de taak om de situatie en urgentie in te schatten en te bepalen welke zorg geschikt is. Soms kan dat een bezoek van de huisarts of het wijkteam zijn, de andere keer schakel jij jouw collega’s van de ambulance in. Bij 112 meldingen kan emotie een grote rol spelen. Dan is het belangrijk om iemand snel rustig te krijgen, de regie in het gesprek te nemen en, als het nodig is, iemand op afstand te kunnen begeleiden om eerste hulp te verlenen. Dankzij jouw kennis en ervaring kun jij beoordelen welke vervolgactie passend is.

Als verpleegkundig centralist Ambulancezorg werk je op de meldkamer niet alleen met je eigen collega’s samen, maar ook met collega’s van de politie en brandweer. In het zorgcoördinatiecentrum werk je samen met verschillende zorgpartners uit de regio. Het doel van het centrum is om vanuit één regionaal punt overzicht te hebben op de achtergrond van een patiënt waardoor er betere patiëntgerichte zorg geboden kan worden. Je behandelt hier de (spoed-)meldingen vanuit ketenpartners, zoals de huisarts, GGZ en ziekenhuizen. Dit kan vervoer met spoed zijn, maar ook planbare ambulancezorg. Jij realiseert dit mede door op alle zorgniveaus mensen te verbinden en te laten samenwerken.

Jouw kennis

Wij vragen:

  • Bezit van een diploma verpleegkundige A op niveau 4/5 en geldige BIG-registratie
  • Ervaring in een algemeen ziekenhuis met meerdere specialismen
  • Een diploma centralist meldkamer ambulancezorg of de bereidheid deze opleiding te volgen
    De opleiding tot centralist meldkamer ambulancezorg kun je bij ons volgen. Deze wordt volledig vergoed en je krijgt de ruimte om de opgedane kennis meteen bij ons in de meldkamer in de praktijk te brengen. Uiteraard nemen we je daarin, stapsgewijs, mee. De opleiding duurt circa 6 maanden. Gedurende het eerste jaar is een fulltime dienstverband (36 uur) noodzakelijk. Na één jaar is vermindering van uren mogelijk waarbij de voorkeur uit gaat naar een dienstverband van minimaal 80%.

Jouw vaardigheden en kwaliteiten

Jij bent iemand met een sterke persoonlijkheid die beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. In stressvolle situaties weet jij het overzicht te houden, prioriteiten te stellen en kun je zaken goed coördineren. Je kunt snel een situatie inschatten en relevante informatie boven tafel krijgen om vervolgens vlot zelfstandig beslissingen te nemen. Tegelijkertijd weet je mensen te verbinden en te overtuigen als dat nodig is. Je houdt van de afwisseling en uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Daar word je enthousiast van!

Wij vragen verder:

  • Affiniteit met computer- en communicatiesystemen en typevaardig
  • Een flexibele teamplayer met sterke communicatieve en sociale vaardigheden

Een persoonlijkheidsonderzoek, assessment en een (halve) dag meedraaien op de meldkamer maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Ons aanbod

Wij overtuigen jou met een fitnessregeling, geavanceerde na- en bijscholing om jezelf verder te ontwikkelen én een ervaren team waar je op kunt bouwen. En om je gezond en fit te houden, kun je gebruik maken van het fietsplan en is er elke week vers fruit. Daarnaast bieden we:

  • Een salaris van maximaal €3.774,- bruto per maand (FG 50) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Met daarnaast een tijdelijke toeslag* afgeleid van FG 55.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, bijdrage in de ziektekosten en eindejaarsuitkering.

* Het salaris wordt aangevuld met een tijdelijke toeslag afgeleid van FG 55. Tijdens de cao-periode die start vanaf juli 2021 wordt bepaald hoe verder voor de toekomst.


   Waar kom je te werken?

In het begin zal je zowel werken op de meldkamer in Hengelo, als op het zorgcoördinatiecentrum in Enschede. Na verloop van tijd zal je circa 75% van je diensten in het zorgcoördinatiecentrum draaien. De meldkamer verplaatst zich medio 2023 naar Apeldoorn.


   Nieuwsgierig?

Als je meer informatie wilt of nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt hiervoor bellen met Tijs Klaassen, teammanager MKA, via: 06-183 88 955. Ben je benieuwd of het werk iets voor je is en hoe de opleiding eruitziet? Bekijk hieronder de filmpjes om een goed beeld te krijgen of lees het verhaal van Carolien.

Wil je meteen solliciteren? Dat mag natuurlijk ook! (klik rechts)

Filmpje Meldkamer Ambulancezorg Oost

Filmpje Hoe word je voorbereid op de praktijk in de meldkamer?

Procedure

Functie-eisen

Kenmerken vacature

Acties